DETTE SIER FOLK

om Partolken

Reiste hjem med en relasjon som ikke har vært så sterk på mange år

Vi ankom Kristiansand med lave forventninger og dårlige odds for at vi skulle klare å komme oss ut av denne krisen. Men 1,5 døgn senere reiste vi hjemover igjen med en relasjon som ikke har vært så sterk på mange år og som fortsetter å holde seg slik.

Vi kan ikke få takket Maria nok for den hjelpen vi har fått for å gjenoppbygge ekteskapet vårt, og anser dette som vårt livs viktigste og beste investering.

De siste dagene er de beste vi har hatt sammen på 15 år.

Grete og Bjørnar

Vi har aldri hatt det bedre.

Da det smalt like etter jul det året måtte vi gjøre noe. Uten hjelp ville ekteskapet mest sannsynligvis ryke løpet av vårt 10. år som gifte.  Mannen tok en telefon til Maria Mork og vi booket en samtale.

Jeg var vel den skeptiske av oss. For meg er terskelen veldig høy for å søke hjelp. Jeg var redd for at Maria skulle ta parti med en av oss. 

- Det opplevde vi aldri! Hun lyttet, veiledet og hjalp oss med å forstå hverandre og de følelsene vi sitter med.

Vi skjønte vel at her måtte vi jobbe ordentlig. Som småbarnsforeldre er det stor forskjell på livene våre i de ulike sesongene løpet av et år. 

At vi valgte 12 måneder med oppfølging fra Maria har vi aldri angret på et sekund. 

Den hjelpen Maria har gitt oss er helt uvurderlig. Hun har ofte vært en observatør til våre konflikter, krangler, tårer og også når vi finner tilbake til hverandre. Hun har hjulpet oss å forstå hverandre, enda vi er så forskjellige og sammensatte. 

Vi har lært hvordan vi skal kommunisere, unngå misforståelser og vi har lært hvorfor vi reagerer som vi gjør. Hun har gitt oss verktøy for å håndtere vanskelige situasjoner. Vi finner mye fortere tilbake til hverandre.  

Prosessen har gitt oss tid til å lege, og åpne opp for å være tilgjengelig for alle de positive mulighetene som kommer vår vei i livet. Livet har tatt en ny, positiv retning der vi kan utvikle oss, og voksne, både hver for oss og sammen. Nå har vi et trygt grunnlag som gjør at vi tør å satse mer på mange områder i livet. Både jobb, aktiviteter, ferier. Vi planlegger både hverdagen og framtiden på en helt ny måte.

Vi vil anbefale alle å gå til Maria. Det har ikke bare hjulpet oss i forholdet, men vi kan ofte bruke de verktøyene vi har fått imøte med familie, venner og også jobb.

10 års bryllupsdag er feiret og vi kan med hånden på hjertet fortelle at vi aldri har aldri hatt det bedre.

Sanne og Tom

Jeg hadde virkelig ingen tro på løsning før vi startet opp

Det å få hjelp fra Partolken har betydd at jeg har gått fra å tenke at det bare er et spørsmål om tid før forholdet vårt ryker, til at vi kan ha det godt sammen hele livet. Det hadde jeg virkelig ingen tro på før vi startet opp.

Nå har vi det bedre enn vi har hatt på svært mange år. Takk til Partolken som har guidet oss inn i et nytt spor. Vi kommuniserer på en måte som jeg knapt kan huske at vi har gjort.

Elin og Thomas

Utrolig villt og heftig å stå i denne livskrisen

Mannen min var tydelig på at han ikke ville mer, ikke ønsket mer hjelp, og situasjonen var helt fastlåst! Etter en tid flyttet han også på eget soverom. Jeg var knust.

Da den grufulle dagen kom da han ønsket å fortelle barna våre om at «mamma og jeg har det kjipt sammen, og jeg må flytte ut for å finne meg selv».

 Om ikke livet mitt hadde falt i grus fra før, så raste verden sammen for både ungene og meg i øyeblikket han fortalte det. Alle gråt. Minnene fra dagene etter er et stort surr av følelser, gråting, fortvilelse hos barna våre og også hos mannen min.

Men, det var helt tydelig at dette også «vekket» han, til å tenke hva var han i ferd med å gjøre.

En dag, et par måneder etter denne grufulle dagen, ringte han meg. Han hadde noe han ville fortelle meg…

“Jeg har tenkt, funnet tilbake til meg selv. Jeg vil bli hos deg og hos ungene .Jeg vil gjøre alt for å finne tilbake til meg og oss. - Hvis du fortsatt vil…? "

For meg har det aldri vært et alternativ!! - Jeg har aldri tatt et eneste steg bort fra han, bort fra oss. Jeg har vært trofast og alltid stått på for han og oss.

Så smått om senn, med små skritt utover høsten ble vi først bestevenner, før vi ble kjærester. 

Da våren kom sa han «Jeg elsker deg» for første gang siden marerittet mitt startet.♥️

Vi var begge enige om at for å bygge vår felles grunnmur mer solid på nytt måtte vi ha hjelp. Vi ville ikke gå å bare ha det halvfint, for så at det skal rase igjen… Så da gikk vi gang, all in for hverandre og prosessen. Vi begynte helt på scratch og bygget opp livet vårt sammen på ny.

Nå kommuniserer vi bedre enn noen sinne, er nær hverandre på alle plan, elsker å være sammen. Vi har det såå fint sammen🙏🏻♥️ 

Så takk, kjære Maria, når livet mitt raste under meg, var du med på å holde meg oppe med dine viktige ord og budskap fra samtalene og jevnlige oppdateringer i sosiale medier !🥰 

Holde på håpet var det jeg gjorde og jeg ga (nesten) aldri slipp på troen♥️♥️ 

Utrolig villt og heftig å stå i denne livskrisen bortimot alene, men troen og håpet har holdt meg sterk og oppe. Og når jeg nå har fått ekteskapet i ny og utrolig mye bedre versjon i belønning for å ikke gi opp, ja da var det virkelig verdt det!!! 🙏🏻♥️

Takknemlig klem

Dette er langt på vei et mirakel.

Vi var som et par under vann uten oksygen. Det virket håpløst. Vi hev etter luft. Første møte med Partolken var som å få tildelt hver vår dykkerflaske med oksygen i siste liten. Vi var på randen ved å gi opp. Når har vi startet vår reise sammen på nytt.

Uten helt å se det komme, selv om jeg ba mine bønner og håpte at det gikk bra, så er vi inne i en bedre periode enn på flere år. Dette er langt på vei et mirakel.


Bjørn 

Kjærligheten, smilet, blikket og leken er tilbake i livet vårt.

Kjære Maria. Tusen takk for all tålmodighet og at du hadde troa på oss. Vi har endelig «knekt koden» og øver oss litt hver dag. Kjærligheten, smilet, blikket og leken er tilbake i livet vårt.

Frank og Inger

Dette var hverken skummelt eller farlig, men gøy, og noe vi unner og anbefaler alle!

Vi er generelt skeptiske til å utlevere oss selv til andre, og spesielt ukjente. Likevel ville vi gi Maria en sjanse. Men om hun ikke overbeviste oss raskt om at dette var noe for oss, ville møtet bli veldig kort. Hun overbeviste!

Ved hjelp av Marias coaching og metoder for å identifisere våre personlige egenskaper og væremåter, hjalp hun oss til å finne tilbake både gnist og glød.

Når vi fokuserte på det som gjør oss forskjellige, fant vi ut hvordan vi skal hensynta hverandre, sense og tydeliggjøre våre behov i hverdagen. Flere av våre utfordringer ble raskt belyst og gode verktøy ble tatt frem for å finne løsninger.

Vi begge synes Maria har bred kunnskap, god erfaring og har et veldig behagelig “vesen».

Kari og Rune

Begge to kjente på en enorm lettelse over å endelig finne noe som kunne hjelpe oss. 

Vi fikk mer ut av denne ene timen enn alle de andre timene vi har hatt hos parterapeut. Begge to kjente på en enorm lettelse over å endelig finne noe som kunne hjelpe oss. Spesielt at du kunne sette ord på akkurat det vi trengte, uten å kjenne oss.

Anine og Sondre

Bare etter de 2 første ukene merket vi forandring hjemme hos oss.

Bare etter de 2 første ukene merket vi forandring hjemme hos oss. Vi krangler mindre og har på en måte fått en helt annen ro. Til og med ungene har det skjedd noe med. De vil være mer nede i stua sammen med oss og har en helt annen ro.

Partolken får oss til å se hverandre på en ny måte. Hun har gitt oss praktiske og forståelige nøkler til å ta regien over hvordan vi ønsker å ha det sammen!

Håvard og Hilde

Skulle vært obligatorisk for alle par

Kona mi og jeg tror vel ikke det er noe veldig spesielt med oss personlig, eller som par. Men ting skjer igjennom et langt liv, og kanskje man glemmer hverandre midt en masete hverdag. Dette tror vi er ganske vanlig for de aller fleste, men der vi kanskje skiller oss ut er at vi ville prøve å få hjelp før det ble for sent!

Vi hadde gjennom en lengre periode klart å «rote» det til for oss selv.

Da er jo spørsmålet; hvem kontakter man da?

Vi ble anbefalt Partolken av et par som hadde gått der og vi tenkte (eller jeg); klarte Partolken å “reparere” deres forhold, ja, da prøver vi også.

Helt ærlig, så hadde jeg ikke så veldig tro på dette, eller jeg visste vel ikke hva jeg skulle tro eller forvente? Men for oss har det vært et vendepunkt i livet!

Utfordringen vår var kommunikasjon! Klarte ikke å prate med hverandre, lytte til hverandre, forstå hverandre. Og da er det lett å bli taus, noe vi ble. Det bygget seg opp mye negativitet og irritasjonsmomenter. Når det først kom ut, ja da ble det i vært fall ikke noe konstruktivt!

Vi har blitt mye mer bevisste på å tenke oss om før vi sier noe eller ønsker å fortelle den andre parten om noe, enten det er positivt eller negativt. Så er det viktig å forstå hvordan din partner reagerer på og hvordan ting blir oppfattet.

At vi er mye mer bevisst på hva den andre parten ikke liker, da først tror vi det blir harmoni i heimen! Eller for å si det sånn, det HAR faktisk allerede blitt mer harmoni hos oss! Partolk- metoden har vært et veldig bevisstgjørende “program” for oss, som vi anbefaler alle og enhver!

Enten du har problemer eller ikke, dette er med på å styrke et parforhold uten tvil. Vil faktisk gå så langt å si at dette skulle vært obligatorisk for alle par etter noen års samhold.

Per og Eva 

Maria gav meg det beste verktøyet jeg noensinne har brukt

Som aktiv gründer i tre selskaper og stor familie er det lett å gå i fella ved å jobbe for mye. Jeg glemte å kommunisere hva jeg hadde behov for til min mann og familien min. Konsekvensen ble at jeg jobbet, mens de ønsket tiden min, og at jeg følte at jeg hang etter både hjemme og på jobb. Maria gav meg det beste verktøyet jeg noensinne har brukt. Og det er i tillegg enkelt; avklaring.

Når jeg er tydelig på hva jeg trenger, så er det lettere for andre å gi meg det. Alt har roet seg, og jeg klarer å være til stede når vi er sammen.

Takk Maria, for at du støtter oss som strever med å finne oss selv i en hektisk hverdag.

Margrethe

Nå ser vi positivt på framtiden sammen.

Prosessen har gitt oss tid til å lege sår, og åpne opp for å være tilgjengelig for alle de positive mulighetene som kommer vår vei i livet. Livet har tatt en ny, positiv retning der vi kan utvikle oss og vokse, både hver forr oss men også sammen.

Vi har begge bestemt oss for at vi vil oss to og det er så trygt og godt å vite. 

Nå ser vi positivt på framtiden sammen.

Partolking har lært oss å tenke på en annen måte enn før. og å stille hverandre oppklarende spørsmål for å unngå misforståelser og feiltolkninger. Vi har fått gode verktøy som vi hele tida har med oss og som vi stadig øver oss på å bruke for å nå fram til hverandre på best mulig måte.

Vi er blitt flinke til å prioritere oss to, og begge kjenner på at vi er viktige for hverandre.

Monika & Jan

Maria har hjulpet oss til å finne gode måter å snakke sammen på i turbulente perioder

Å både være kjærester og gründere sammen, byr til tider på utfordringer. Den største er å sette av tid til å være kjærester i hverdagen. Ofte blir det til at vi «må» reise bort for å ha kjærestetid.

Vi har hatt Maria som vår partolk i flere år. Hun har minnet oss på de små tingene vi kan gjøre hver dag, for å ta vare på forholdet og skape de små magiske øyeblikkene. Hun har også hjulpet oss til å finne gode måter å snakke sammen på i turbulente perioder.

Når vi har det bedre i hverdagen med hverandre påvirker det selvfølgelig også hvor godt vi kan yte når vi er på jobb. Vi gir Maria våre beste anbefalinger.

Maria og Petter 

Nå ser jeg mannen min med nye øyne, og er så uendelig glad for at jeg ikke gav slipp på ham!

Dette har hjulpet oss til å gjenoppdage de positive sidene ved ulikhetene hos hverandre,. Fascinasjon blir lett til irritasjon gjennom årenes løp. Man glemmer alt man i utgangspunktet falt for, og ser til slutt bare det man irriterer seg over.  Nå ser jeg mannen min med nye øyne, og er så uendelig glad for at jeg ikke gav slipp på ham!

Anna og Truls

Vi kjente på et stort håp allerede etter første samtale!

Jeg er overrasket over hvor enkelt det er å få kontakt via skjermen. Partolken ser og forstår oss, og jeg er mer avslappet når jeg kan møte Partolken på min hjemmebane, via skjermen. Vi kjente på et stort håp allerede etter første samtale!

Harald og Line

At vi har lært å forstå barna våre bedre har vært helt avgjørende for vår fremtid som par

Det er vanskelig å sette ord på hva Maria har betydd for oss. Ikke bare har hun vist oss hvordan vi kan forstå hverandre bedre, men også hvordan vi kan forstå og kommunisere bedre med barna. Maria har en unik forståelsesevne for oss voksne, både som individ og par, men har også en enorm kunnskap om barn og deres følelser. At vi har lært å forstå barna våre bedre har vært helt avgjørende for vår fremtid som par. 

Silje

Nesten skummel så flink som hun er til å få fram det beste i oss.

Vi har hatt samtaler med Partolken sammen og hver for oss. Hun har en egen måte å kommunisere på som gjør at vi klarer åpne oss til hverandre. Det klarte jeg dårlig før!

Jeg ble heller stille eller sint fremfor å vise ydmykhet når det egentlig var på sin plass. Men det har altså snudd nå.

Maria er nesten skummel så flink som hun er til å få fram det beste i oss. Sammen og alene.

Vi kan absolutt anbefale henne på det sterkeste, for både små og store problemer kan løses!

 

Tor Andre 

Kommuniserer på en måte som jeg knapt kan huske vi har gjort før!

I fjor var et utfordrende år, og uten Partolken hadde vi ikke vært sammen idag. Vi har nå bestemt at det er vi som skal ha framtiden sammen. Tenk det! Det hadde jeg ikke trodd for 1 år siden.

Nå har vi det bedre enn på svært mange år. Partolken har guidet oss inn i dette gode sporet, og vi kommuniserer på en måte som jeg knapt kan huske vi har gjort før!

Det er et «før» og «etter» for oss, etter av i fikk presentert denne metodikken. Så overraskende med en helt ny innfallsvinkel, og så effektivt.

Margrete