Føler du deg fanget i forholdet ditt?

samlivshjelp Aug 06, 2020
 

Styrt av rammer og regler og detaljkontroll? Savner du positiv respons og det å bare kunne snakke uten å bli stanset av kritiske spørsmål?

Kanskje er dette blitt så ille for deg at du føler deg kvelt og nesten ikke orker mer? 

Nå er det avstand, du trekker deg heller unna, resignerer og bruker fokuset ditt på jobb, prosjekter eller andre relasjoner?!

Da har jeg noe jeg vil si til deg.

Jeg har møtt utallige par gjennom de siste årene, som er i ferd med å gi opp - som har prøvd «alt»

Og veldig mange av dem får i gang motoren igjen, og starter på nytt SAMMEN. Med mer forståelse, mer kjærlighet og ikke minst mer frihet til å være seg i forholdet!

Så til deg, som lengter etter luft og frihet og positivitet - 3 ting:

  1. Ikke gi opp! Det er håp - dette er det mange som kjenner seg igjen i. Og DET ER MULIG å gjøre noe med….! Jeg skal hjelpe deg til det!
  2. Ta deg selv på alvor; hva er det du egentlig trenger og ikke trenger? (f.eks du liker IKKE å bli fortalt hva du skal gjøre. Du trenger feedback og bekreftelse) Skriv det gjerne ned.
  3. Ta din partner på alvor. For det er noe som skjer i han/henne i møte med dine drømmer, din kommunikasjon som gjør at det blir kontroll, skepsis, negativ respons eller ikke respons (som for deg føles som avvisning - de verste du vet…) Hva er det din partner trenger, og IKKE trenger…?

Så ta deg selv på alvor, og ta din partner på alvor.

Spør:

Hva trenger du?
Hva trenger jeg?

Er det kanskje: Jeg trenger space, frihet til å være spontan eller gjør mine prosjekter eller være med venner.

HVA GJØR dette med deg?

Og HVA TRENGER DU for at jeg skal kunne? 

Mest sannsynlig er din partner lei av og redd for uforutsigbarhet; 

Hva kommer nå? Er det gjennomtenkt? Vil det gå på bekostning av familien? Kan vi stole på at det er trygt? Husker du det du sier du skal gjøre? Blir jeg sittende med alt ansvaret hjemme?

DA blir hun eller han skeptisk, automatisk negativ i responsen, og kan oppleves kontrollerende.

- For din partner trenger sikkerhet (økonomisk, at dere to holder , liker ikke overraskelser, vil vite på forhånd, og er livredd for at plutselige endringer som ikke er gjennomtenkt eller involvert skal skje…og ikke minst logiske forklaringer - ikke bare store, fine ord…

SÅ;

1. Involver din partner i planene, ideene, tankene dine mens det ennå er på tankestadiet

- FØR det er BESTEMT…! Da får han/hun tid til å forberede seg.

2. Fortell hva DU trenger for å dele tankene mens de er på ideplanet;

- det vil si; du trenger at hun/han lytter uten å være kritisk/negativ. Det kan være veldig lurt å si; "jeg bare tenker høyt, ikke bestemt, tenk over dette før du svarer…!" Din partner tar nok alt du sier konkret og oppfatter det som avgjort og bestemt, men du bare er i prosess og kan skifte mening i neste øyeblikk. En avgjørende årsak til at du stadig får kritiske spørsmål og negativ respons.

3. SPØR, hva han/hun trenger og tenker…

Da viser du at du er interessert i å ta din partner på alvor. Og du kan få nyttig input på hva som skal til for at du kan gjennomføre det du ønsker.

4. Og du, tilslutt; anerkjenn at dere er forskjellige. 

Det er GREIT at du er deg. At hun /han er seg. Totalt forskjellige! Det avgjørende er at dere lar hverandre være forskjellige OG kommuniserer, altså SNAKKER SAMMEN, så begge føler seg forstått og anerkjent og respektert.

Lykke til!

Ønsker dere hjelp av en 3.part til å få motoren igang - TA KONTAKT MED PARTOLKEN!