Skilsmisseplanen tok en overraskende vending

aftenposten familiehjelp håp media nødhjelp parterapeut parterapi partolken partolkens juletips samlivsbrudd samlivshjelp skilsmisse Dec 21, 2021
 

På denne tiden for et år siden tok Christian kontakt, fortvilet og desperat. Kona Reidun ville skilles. Hun gikk til nød med på en prat, men var skeptisk og hadde lite tro på at noen kunne hjelpe. Alt så ut til at det skulle bli den siste julen de hadde sammen. 

I år sitter de på direktesending og forteller historien som fikk en ganske så overraskende vending. 

For godt til å være sant? Eller for stort tabu til å ta imot hjelp?

Jeg roper så høyt jeg kan om at det er håp selv om alt virker håpløst, deler tilbakemeldinger fra kunder og forteller om erfaringer med par jeg møter.

Men likevel; mange tenker at dette er for godt til å være sant. Du har kanskje tenkt det selv? Noen spør også; er det bare en fiffig “salgsgimmik” til par i sårbare situasjoner? Hvorfor skal dette hjelpe når andre samlivshjelpere sier at det er best å skilles? Les Motsvar til pessimistisk parterapi. 

Det aller verste for meg helt personlig, er når familier i nettverket mitt splittes opp - uten at de har fortalt noe om at de strevde. Jeg skjønner at det er en stor terskel å ta kontakt når vi kjenner hverandre, MEN tenk om det redder familien fra å splittes?

Hadde du vært alvorlig sjuk og naboen din satt med medisinen som har reddet mange liv - du ville ikke nølt med å ta kontakt og sjekket ut hjelpen på tross av at det var en kjenning?!

For kort tid siden erfarte jeg at en nær samarbeidspartner delte i sosiale medier om brudd, helt uten å ha fortalt noe som helst - tross flere år med tett samarbeid og tilsynelatende full tillit og support. 

- Er det virkelig så tabubelagt å snakke om at man sliter i forholdet? Til slutt blir et jo brutalt offentlig når skilsmissen er et faktum.

Sannheten er at de aller fleste par jeg møter, hvor den ene har bestemt seg for å gå, likevel får en ny start sammen. 

Dette er par som har prøvd parterapi i ulike former og er “gitt opp” av andre terapeuter. De finner tilbake til hverandre utifra en ny forståelse som skaper respekt og kjærlighet. Les  Ti grep for å redde forholdet

Sannheten er desverre også at enkelte par jeg jobber med ikke får en ny start sammen. Årsaken er som oftest en eller flere av disse;

1. Den ene har truffet en annen.

2. Den ene eller begge strever med psykisk eller fysisk sykdom som begrenser kapasiteten til å se andre enn seg selv eller mestre å jobbe utvikling.

3. Den ene vil ikke eller klarer ikke gi slipp på det som har vært.

4. Den ene eller begge tar ikke action - det blir bare med prat.

Ny start sammen

Da Reidun og Christian delte sin historie åpent og ærlig for “hele verden” via skjermen trillet tårene mine. De både imponerer og inspirerer meg!

Jeg har hatt gleden av å bli godt kjent med disse to gjennom det siste året.

Den ene praten som Reidun til nød ble med på, forløste nemlig noe i henne - og førte til at de takket ja til å gå ALL IN for en prosess gjennom 2021. 

Da jeg i høst fikk besøk av dem på kontoret til en liten oppfølgingsprat etter endt prosess, kunne de fortelle at i magen til Reidun vokser en liten spire - som et tydelig tegn på valget om en ny start og en fremtid sammen.

Hør her hva de selv forteller på  Julekort fra hele Norge (Programmet i sin helhet kan du finne på på Facebook eller  YouTube. Vi er med fra 02.16.24 ut i sendingen.)

Er det håp er det liv

Jeg brenner for å skape håp. Håp om en fremtid sammen. Håp om at familier ikke trenger å splittes. Håp om å kunne være den man faktisk ønsker å være -fullt ut - også sammen med sin kjære. 

For jeg VET at det er håp. Det får jeg bekreftet hver eneste dag, i møte med mine kunder.

Når håpet vekkes til live, tennes også kraften til å velge viljen - Viljen som er avgjørende for å ta action og skape endringer.
Det går an å få det godt sammen tross forskjeller og mistrivsel i forholdet. 


Til deg som ønsker en ny start sammen eller tenker at det ikke er håp lenger 

- det er hjelp å få.